Instituts i centres de recerca

Water

International Water and Sanitation Centre (IRC)
L’IRC és una organització independent amb seu a Holanda, especialitzada en el subministrament d’aigua potable i sanejament de baix cost a països en vies de desenvolupament. Té tres línies de treball: intercanvi d’informació, difusió i publicació, i promoció de centres similars en països en vies de desenvolupament. Disposa d’una biblioteca molt extensa i publica periòdicament un butlletí molt complet amb notícies del sector.

Water and Environmental Development Centre (WEDC)
És un dels centres de formació i recerca aplicada més reconeguts en el camp de l’aigua i el desenvolupament. Té una amplia oferta de formació i, des de fa més de 30 anys, cel·lebra anualment una conferència internacional sobre aigua i sanejament. Disposa d’una gran quantitat d’informació descarregable, incloent els articles dels congressos.

Stockholm International Water Institute (SIWI)
Institut de polítiques d’aigua que treballa en solucions sostenibles per a la crisi mundial de l’aigua. El SIWI gestiona projectes, sintetitza recerca i publica recomenacions en temes relacionats amb l’aigua, el medi ambient, la governança i el desenvolupament humà. A més a més, organitza anualment la World Water Week.

Energy

Stockholm Environmental Institute (SEI)
A través d'innovacions en la governança i la gestió a nivell local i regional, es presenten estratègies per ajudar les comunitats sortir de la trampa de la pobresa.

National Renewable Energy Laboratory (U.S. Department of Energy)
El National Renewable Energy Laboratory (NREL) és el principal laboratori dels EE.UU. d'Amèrica per a la recerca i el desenvolupament en energies renovables i eficiència energètica.

Redefining Progress
Compta amb una àmplia base de socis per a moure l'economia i les polítiques públiques cap a la sostenibilitat. El seu treball s'enfoca en el mesurament de l'estat real de l'economia, el medi ambient i la justícia i en el disseny de polítiques per canviar el comportament en els tres aspectes esmentats.

Transnational Institute
El Transnational Institute (TNI) d'Estudis Polítics: porta a terme una anàlisi radical amb coneixement de causa en els temes globals crítics, construeix aliances amb moviments socials, i desenvolupa propostes per a un desenvolupament més sostenible, just i democràtic.recerca
tesis
iniciatives
enllaços